Vyhlásenie OZ PŠaV na Slovensku a sociálnych partnerov

Sociálni partneri podporujú úsilie OZ PŠaV na Slovensku zamerané na zvýšenie financií do školstva, ktoré je zárukou lepšieho vzdelávania a budúcnosti našich detí a mládeže.

Spoločne žiadame, aby vláda SR Memorandom deklarovala každým rokom svojho vládnutia postupnými krokmi zvýšenie financií do školstva v takej výške, ktorá zaručí vyrovnanie sa vyspelým štátom Európskej únie v prídele podielu 6 % HDP do školstva v horizonte rokov 2013 - 2016, ktoré bude zárukou lepšieho materiálneho a technického zabezpečenia všetkých typov škôl a zárukou spravodlivého odmeňovania zamestnancov regionálneho a vysokého školstva. Skvalitnenie školskej legislatívy a zohľadnenie právnych istôt žiadame riešiť novelizáciou zákonov tak, aby sa vytvorili podmienky na skvalitnenie vzdelávania, na finančné zabezpečenie škôl a aby bola odstránená deformácia odmeňovania zamestnancov.

Prvým krokom pre úspešnosť dosiahnutia lepšieho vzdelávania našich detí a mládeže považujeme zlepšenie odmeňovania zamestnancov školstva už v roku 2013 zvýšením tarifných platov minimálne vo výške 10 %.

Bratislava 21. novembra 2012

Zúčastnení za sociálnych partnerov: Asociácia riaditeľov štátnych gymnázií SR p. Sadloň, Asociácia stredných odborných škôl Slovenska p. Bačová, Združenie samosprávnych škôl Slovenska p. Petáková, Slovenská komora učiteľov p. Sopko, Asociácia súkromných škôl a školských zariadení p. Juráš, Združenie pre rozvoj stredoškolského odborného vzdelávania p. Rada, Asociácia základných umeleckých škôl p. Gondášová

Dátum pridaniaŠtvrtok, 22. November, 2012 @09:30
Nálepky, ,