Stanovisko SKU k udalosti v ZŠ Brehy

Slovenská komora učiteľov v súvislosti s  medializovaným prípadom Marca zo základnej školy v Brehoch vyjadruje rozhorčenie nad neprimeraným postupom štátnych úradníkov.

Dotýka sa nás to aj preto, že k incidentu došlo na pôde školy, v inštitúcii, ktorá má zabezpečovať rozvoj dieťaťa v pokojnom, tvorivom a humánnom prostredí.

Za dieťa, ktoré nám je do vyučovacieho procesu zverené, zodpovedáme nielen po stránke bezpečnostnej, ale aj psychickej. Týmto zákrokom bola zmarená dlhoročná každodenná práca učiteľov tejto školy, ktorí sa snažia vytvárať pokojné a podnetné prostredie pre každé dieťa.

Zároveň  chceme upozorniť, že  neprimeranému tlaku boli vystavení aj  pracovníci školy najmä pre absenciu slušnej a dôstojnej komunikácie a pre nerešpektovanie ľudsky aj profesionálne overených a navrhovaných postupov riešenia.

Vyzývame odbornú a laickú verejnosť k dodržiavaniu základných ľudských princípov spolunažívania a k akceptovaniu práv a povinností pracovníkov školstva najmä pre dobro im zverených detí.

Dátum pridaniaSobota, 21. Máj, 2016 @20:04

Anna napísal:

Plne súhlasim s príspevkom. Štátna moc krásne ukázala akú vážnosť a rešpekt má učiteľ v ich očiach. Ani riaditeľka nič nezmohla vo svojej škole. V očiach úradnikov sme my riaditelia nič,a možno ršte horšie.